Zbog pandemije najveća platforma za iznajmljivanje smještaja bilježi milijunske gubitke
  • AIRBNB
  • SMJEŠTAJ
19. travnja 2020

Zbog pandemije koronavirusa i zatvorenih granica najveća internetska platforma za iznajmljivanje smještaja, Airbnb bilježi milijunske gubitke.

Naime, uslijed krize koja je zahvatila cijeli svijet, Airbnb je u potpunosti obustavio poslovanje, a prema navodima stranih medija gubitci internetske platforme, koja diljem svijeta zapošljava oko sedam tisuća radnika, do sada su narasli na stotine milijuna dolara.

Na početku veljače, u samim početcima pandemije, prihodi kompanije pali su za 20 posto, odnosno za 17,6 milijuna dolara.

- Na početku krize bilježili smo gubitke u azijskim zemljama, ali sada kad se virus proširio na cijeli svijet poslovanje nam je itekako ugroženo – poručili su iz kompanije.

Kako bi tvrtku spasili od propasti, osnivači su se odlučili u sljedećih šest mjeseci odreći plaća, dok će se članovi menadžmenta odreći polovice svojih primanja. Uz to, prema tvrdnjama suosnivača Briana Cheskyja obustavili su i sve oglasne kampanje kako bi na godišnjoj razini uštedjeli dodatnih 800 milijuna dolara, a od banaka traže refinanciranje dijela dugova.

Unatoč nepovoljnom poslovanju, u Airbnbu su se odlučili bez naknade pružati usluge smještaja za medicinsko osoblje i druge zaposlenike u zdravstvu. U toj se inicijativi kompanija odrekla naknada za posredovanje najma, a vlasnike apartmana diljem svijeta pozvala je da svoje prostore u ovim kriznim vremenima također ustupe bez naknada.

Novi snažni udarac najpopularnijoj platformi za najam smještaja došao je upravo u vrijeme priprema za izlazak na burzu koji se trebao dogoditi potkraj ove godine, ali zbog novonastale situacije, javlja se mogućnost ponovnog otkazivanja IPO-a.
 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram