U prirodi možete pronaći ljekovito bilje i trave za zdrave čajeve u zimskim mjesecima
  • TRAVE
  • PRIRODA
30. kolovoza 2020

Sigurno vam je poznato da ljudi od davnina koriste neke vrste ljekovitog bilja kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje. Takav 'običaj' održao se do današnjih dana pa je sve više onih koji upravo u ljekovitom bilju traže zdravlje za svoj organizam. Ljekovitog bilja odnosno određenih vrsta imamo po svim krajevima svijeta, pa su tako i krajevi naše regije itekako bogati ljekovitim biljem.

Ne moramo biti neki izraziti stručnjaci za ljekovito bilje, dovoljno je poznavati nekoliko vrsta koji rastu u našem okruženju, da bi sami sebi prikupili dovoljno 'trava' koje ćemo konzumirati najčešće u obliku čaja kroz cijelu godinu. Uz malo truda i znanja u prirodi naići ćemo na kadulju, kamilicu, smilje, kuninu (hajdučku) travu, koprivu i slične biljke koje možemo ubrati za svoju uporabu. Možemo iskoristiti poneki slobodan trenutak i otići po 'trave', važno je da to činimo dalje od ceste kako bi bilje bilo čisto i zdravo. Nikad ne smijemo biljke čupati s korijenom jer tako uništavamo mogućnost da se biljka ponovno obnovi. U ljetnim mjesecima pažnju trebamo posvetiti i čuvanju od otrovnica kojih također ne nedostaje u prirodi. 

Ako imate vremena i volje bilo bi dobro bar jedan dan provesti u prirodi kako bi u svojoj kućnoj ljekarni popunili zalihe ljekovitog bilja i trava.

www.umomdvoristu.com  (IR)
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.