trave
ljekovite
03. ožujka 2019

U vremenu kojemu živimo, kada hrane i lijekova ima u izobilju, ljudi sve češće obolijevaju od različitih bolesti.  Stoga se zbog zdravlja uglavnom, ponovno i vraćaju domaćoj, provjereno zdravoj hrani. No, kada je u pitanju prirodna odnosno alternativna medicina, nerijetko su, sve dok se ne uvjere u suprotno, skeptični. 
 

selo
02. ožujka 2019

Odrastanje na selu štiti mentalno zdravlje, kaže istraživanje koje prenosi Daily Mail. Naime, studija u kojoj je sudjelovalo gotovo milijun Danaca je pokazala da djeca koja žive okružena zelenilom imaju čak 55 posto manje šanse da u odrasloj dobi razviju neku mentalnu bolest.

 

šuma
02. ožujka 2019

Iako su pojačane kontrole prometa šumskih drvnih sortimenata, koje se u Srpskoj sprovode u posljednje četiri godine s ciljem smanjenja bespravne sječe, dale rezultate, šumokradice i dalje odnose veliki novac pa su tako samo za devet mjeseci prošle godine ojadile Šume RS za 2,15 mil KM.

 

svinje
02. ožujka 2019

Naime, u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dogovorili su preventivne mjere protiv bolesti za koju još ne postoji cjepivo. “Dogovorili smo da u idućim danima uradimo monitoring prisutnosti tog virusa u populaciji divljih svinja jer su upravo one najznačajniji vektori te bolesti. Dogovorili smo i mehanizme za podizanje svijesti kod proizvođača jer se rizik može dosta smanjiti provođenjem jednostavnih, higijenskih mjera na samoj farmi”, rekao je za ATV Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a.

HRANA
otpad
02. ožujka 2019
Krumpir se smežurao, hladno prešano ulje se zamutilo, a jajima je prošao rok trajanja. Mora li baš sva takva hrana ići ravno u smeće? Stručnjaci odgovaraju negativno. Od smežuranog krumpira možete napraviti pire, ulje je vjerojatno bilo izloženo niskoj temperaturi i još uvijek je dobro za korištenje, a jaja i dalje jestiva kada se termički obrade, kažu članovi jednoga potrošačkog centra u sjevernoj Njemačkoj.  
izvoz
piletina
02. ožujka 2019
Zeleno svjetlo dala je Europska unija 25. veljače Bosni i Hercegovini za izvoz mesa peradi u EU, kada je stupila na snagu izmjena relevantnog propisa EU. Očekuje se će ista pravna procedura za odobravanje izvoza proizvoda od mesa peradi iz BiH u EU uskoro biti završena pred Stalnim odborom za bilje, 
DRVO
SADNJA
02. ožujka 2019
Sadnja drveta nije nimalo lak posao. Za to je potrebna pripema, ali i pridržavanje određenih pravila. Neko od "pravila" koja ste mogli čuti ili pročitati su i ta da je za sadnju drveta bitno da rupa bude što veća, odnosno dublja.     
bingo
tvrtke
02. ožujka 2019
Bingo je putem svoje tvrtke RK Invest Tuzla objavio ponudu za preuzimanje društva Prehrana-Promet iz Tuzle, prenio je Faktor. RK Invest je trenutno vlasnik 72,3% dionica društva Prehrana-Promet , a tender ponuda se odnosi na preostalih 27,69%, odnosno ukupno 151.968 dionica, prenio je Indikator.   
krafne
slastice
02. ožujka 2019
Slatki simbol poklada su krafne, slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ipak do razotkrivenih sastojaka i postupka prilikom pripreme došli smo zahvaljujući našim mamama. Ovaj recept garantira najsočnije krafne bez upijanja masnoća  
VRIJEME
KAZALJKE
02. ožujka 2019
EU može ukinuti pomicanje sata dvaput godišnje, no nije nadležan za nametanje standardnog vremena u EU. Odbor za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) Europskog parlamenta usvojio je u utorak zakonodavno mišljenje o prijedlogu direktive za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u kojem se traži da posljednje usklađeno pomicanje sata u Europskoj uniji bude 2020. godine.  
pon uto sri čet pet sub ned
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram

Medo je dobar lovac 
posebno kad je u vodi i
lovi rječnu ribu koju voli jesti