VINO
BROTNJO
16. rujna 2018

Hercegovina je sasvim sigurno vinska regija koja je u produkciji ovdašnjih vrijednih vinara na tržište uspijela izbaciti značajan broj vrhunskih vina. Posebno se velika pažnja zasađenim vinogradima pruža u broćanskom kraju koji je ujedno i najpoznatije vinsko područje u Bosni I Hercegovini

KAVA
16. rujna 2018

Malo je ljudi na svijetu ili barem u našem djelu svijeta da nisu ljubitelji kave. Mnogi s ovim omiljenim napitkom počinju dan a isto tako puno je onih koji kažu da se bez kave ne uspijevaju probuditi i postići koncentraciju važnu za poslove koji obavljaju. Uz to što je kava omiljeni napitak ona je za neke ljude i biznis. 

OBRTI
16. rujna 2018

Puno puta ste sigurno naišli na zabavni park koji vas je mamio još u onim mlađim danima kad ste željeli probati vožnju na ringišpilu I sličnim stvarima. Fotoreporter našeg magazina susreo je upravo baš one koji su zaduženi za zabavu ovog tipa pa se zadržao u kraćem razgovoru kako bi saznali kako to sve funkcionira.

 

AGRO
16. rujna 2018

Sunčani dani u rujnu i još uvijek visoke temperature pogodni su za zriobu ranih sorti mandarina te će uskoro krenuti berba prvih sočnih mandarina koje su dozrele prirodnim putem. S prvim većim količinama znat će se i cijena koju će nuditi otkupni centri, međutim, dio poljoprivrednika mandarine neće prodavati ni otkupnim centrima ni na tržnici u Metkoviću, nego će krenuti prema unutrašnjosti Hrvatske, Sloveniji i Austriji.

 

FARMERI
EUROPA
16. rujna 2018
Nešto više od 171 milijun hektara zemljišta u Europskoj uniji se koristi za poljoprivredu, što je 40% cjelokupnog teritorija. Na ovom prostoru postoji 10.3 milijuna farmi. Većina njih, točnije dvije trećine su manje od pet hektara. Međutim, farme koje u svom posjedu imaju više od 100 ha (3%) koriste
EUROPA
PROIZVODI
16. rujna 2018
Lokalne i regionalne preferencije ne smiju biti izlika za prihvaćanje dvojne kvalitete proizvoda na jedinstvenom tržištu, poručili su u u četvrtak, većinom europarlamentarci zemalja istočne i srednje Europe, u raspravi o izvješću koje traži zakonsku regulaciju različite kvalitete istih proizvoda na tržištu Unije.  
DOMAĆE
UVOZNO
16. rujna 2018
Prema podacima Fine, najviše je robe prošle godine uvezao Lidl, za gotovo 2 milijarde, a najmanje KTC, za 6 milijuna kuna Stolno grožđe iz BiH, Italije, Makedonije, lubenice  iz Turske, Grčke, rajčice iz Španjolske, grah iz Kine i Kirgistana.
PEKMEZ
ŠLJIVE
16. rujna 2018
Svježe šljive operite i izvadite im koštice. Premjestite ih u lonac s debljim dnom i stavite na srednje jaku vatru. U toj fazi miješajte šljive da se ne zalijepe za dno lonca. Šljive će ubrzo početi puštati sok i tada ih možete samo povremeno miješati i kuhati na laganoj
MLIJEKO
ZDRAVLJE
16. rujna 2018
Konzumacija triju manjih porcija mliječnih proizvoda (čak i punomasnih) dnevno može zaštiti osobu od srčanih bolesti i moždanog udara, odnosno smanjiti rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, rezultati su najnovijeg istraživanja kanadskih znanstvenika.  
PAS
MAČKA
16. rujna 2018
Iako su zakoni prirode već odavno poznati i zapravo sve se zna tko može s kim a tko ne, ponekad u svijetu životinja i 'neprijatelji' sklope primirje i među njima zavlada mir i ljubav. Često puta i nama mogu služiti za primjer i pokazati nam da je mir i razumijevanje ono čemu bi svi trebali težiti.
pon uto sri čet pet sub ned
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram

Pogled na industrijsku zonu

U Knešpolju kod Širokog Brijega

Foto: umomdvoristu.com