AGRO
PERSPEKTIVA
09. travnja 2020

Koronavirus je uzdrmao svijet i sve njegove dobre i loše strane. Ljudi su svjesni velikog problema, posebno oni koji su u raznoraznom gospodarskim projektima širom svijeta nezaustavljivo grabili prema ostvarivanju još većih prihoda i zarada.
 

MORE
09. travnja 2020

Iako je turistička sezona na pragu turističkog prometa nema a neizvjesno je I kada će ga biti s obzirom na pandemiju koronavirusa koja drma svijetom.
Još je rano prognozirati kad će sve propisane
 

AGRO
09. travnja 2020

Premda smo u vremenu velike i svjetske zdravstvene krize koja od nas zahtijeva strožije i discipliniranije  mjere izolacije i socijalnog distanciranja, lijepo vrijeme izvuče ljude vani. Tako je i po našim selima gdje mnogi obavljaju svoje poljoprivredne radove koji su stigli po kalendarskom planu. 
 

MASLINE
09. travnja 2020

Većina nas uživa u konzumaciji maslinovog ulja i upoznati smo s njegovom ljekovitošću, ali ne znamo da i list masline ima razna ljekovita svojstva. Upravo je lišće masline tradicionalni lijek koji se u stoljećima koristi u terapeutske svrhe. Referencu o njegovoj ljekovitosti moguće je pronaći čak i u Bibliji.

 

POVRĆE
ROTKVICE
10. travnja 2020
Na 'proljetnim' stolovima rotkvice obično služe kao usputni prilog koji jedemo uz šunku i druga jela na Uskrs. No ove male proljetne kuglice ljutkastog okusa i crvene boje velike su saveznice zdravlja i trebalo bi ih jesti dok god su dostupne u trgovinama.  
TURISTI
HRVATSKA
10. travnja 2020
Na području Republike Hrvatske trenutačno boravi 13.089 turista, od čega je 9381 domaćih i 3708 stranih. Tako govore podaci koje je Slobodna Dalmacija dobila u Ministarstvu turizma. Od sveukupnog broja gostiju koji su se u jeku pandemije koronavirusa zatekli u Hrvatskoj, njih gotovo pet posto na području otoka Vira.  
SEZONCI
NJEMAČKA
09. travnja 2020
Njemačka vlada je donijela odluku o dozvoli ulaska u zemlju sezonskim radnicima u poljoprivredi, koji će biti dovezeni avionima i provesti dva tjedna u karanteni prije nego što počnu s radom Njemačka je u četvrtak najavila ukidanje zabrane
AGRO
MASLAČAK
12. travnja 2020
Posjedovati znanje o samoniklom bilju pravo je bogatstvo jer je mnogo toga jestivo, sadrži velike količine vitamina, minerala, jača imunitet, a i njegovim skupljanjem zagarantovan nam je boravak u prirodi, na čistom zraku. No, mnogi ne razmišljaju o travama koje susreću
HRANA
GASTRO
12. travnja 2020
Domaća majoneza nezaobilazan je dio francuske salate i brojnih sendviča te izvrstan prilog pečenom mesu, ribi ili krumpirićima. No mnogi izbjegavaju njegovu izradu kod kuće jer misle da trebaju potrošiti sate u kuhinji.  
ZDRAVLJE
GASTRO
12. travnja 2020
Jaja su jeftini izvor bjelančevina koje osiguravaju rast i razvoj svih tjelesnih tkiva. Evo zašto bismo ih trebali jesti češće, bez obzira na količinu kolesterola u ovim proteinskim bombicama. Teško je pronaći namirnicu koja
pon uto sri čet pet sub ned
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram

Maslačak je ljekovita
biljka koja nam dolazi 
u rano proljeće