Proizvode prirodnu kozmetiku 'Helita' koja osvaja zlatne medalje
  • HELITA
  • KOZMETIKA
06. rujna 2020

U zadnje vrijeme sve više možemo čuti da pojedinci proizvode prirodne preparate za njegu tijela. Da bi neki preparat mogao biti prirodni, mora zadovoljiti mnogo kriterija i proći određena testiranja.

Ovo je dosta kompleksna tema pa smo se potrudili da pronađemo stručnjake koji nam mogu dosta reći o ovoj temi. Odgovore na naša pitanja, naš fotoreporter je potražio u širokobriješkom selu Jare kod obitelji Zelenika.
„Domaću radinost Helita, pokrenuli smo sada već davne 2012. godine. Ideja nam je bila izraditi prirodni organski sapun kako bi se u našemu domu što manje koristili kemijski proizvodi“- rekao nam je naš sugovornik Tomislav Zelenika, voditelj Helite koji je inače inženjer agronomije.

Kada su izradili prvi sapun od kozjeg mlijeka vidjeli su da im to ide, pa su odlučili proširiti svoju ponudu. Danas imaju 10-ak prirodnih organskih proizvoda na bazi smilja ali i na bazi lavande i samonikle kadulje.
„Svu sirovinu za izradu naših proizvoda nabavljamo od naših kooperanata i tako našu djelatnost proširujemo i dižemo na neku još ozbiljniju razinu. Jedan od naših glavnih kooperanata je  Zoran Anić koji ima plantaže lavande i smilja“- objasnio nam je Tomislav.

Domaća radinost Helita, trenutno u svojoj ponudi ima tri vrste sapuna na bazi smilja, lavande i kadulje ali i više vrsta krema sa smiljem. Uz to, tu su šampon i gel, losion, melem te maslac za tijelo i tonik za lice. Svi nabrojani proizvodi u svom sastavu imaju određeni postotak smilja.
„Kod naših proizvoda, bitno je istaknuti da su bez parabena, mineralnih ulja, silikona, umjetnih boja i mirisa“- saznali smo od Tomislavove supruge Angeline koja je po struci inženjer kemije.

Angelinin zadatak je spojiti sve komponente kako bi proizvodi bili učinkoviti ali i sigurni za zdravlje i upotrebu, što je od iznimne važnosti.

Jedno od ogromnih priznanja koje su dobili Helita proizvodi je zlatna medalja za kozmetički proizvod sa udjelom maslina u svom sastavu, koji su dobili u lipnju ove godine u Splitu.

Naime, čvrsti prirodni sapuni koji se proizvode u Heliti, u svom sastavu imaju određeni postotak maslinova ulja koji im je omogućio da se nađu u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu.

Za kraj ćemo istaknuti da se svi proizvodi ovoga domaćinstva nalaze u prikladnim pakovanjima sa opisom proizvoda, recepturom i načinom primjene. Također, svi proizvodi su oglašeni na web stranici Helita.biz kako bi bili lako dostupni svima.

Kroz ugodan razgovor sa Angelinom i Tomislavom, saznali smo da se u obitelji Zelenika osmišljavaju mnogi novi poslovno inovativni planovi koji će zasigurno obogatiti ponudu proizvoda ali i biti tema neke naše nove fotoreportaže.

Fotogaleriju možete pregledati klikom na sliku ispod teksta. Naša preporuka je da zbog visoke rezolucije fotografija prednost date našoj desktop verziji (laptop, računalo) i doživite potpuni ugođaj.

www.umomdvoristu.com  (Marijo Bošnjak)
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.