Pripremite ih u prirodi na već znanim mjestima i uživajte u ovoj super poslastici
  • GASTRO
  • PRIRODA
30. kolovoza 2020

Najljepše je uživati u pojedinom voću i povrću onda kada je njegova sezona. Iako je danas tehnologija jako napredovala pa i ona poljoprivredna gdje se naprimjer lubenica može u plastenicima uzgojiti u siječnju ali sumnjamo da bi je netko volio jesti na temperaturnim minusima ili laganom plusu jer tada nije vrijeme za nju.

Zato je ono sezonsko povrće i voće odlična stvar za nas i našu konzumaciju. Upravo sada u osmom mjesecu  sezona je mladih kukuruza koji nas mame da uživamo u njihovom mirisu i okusu. Teško je zamisliti da ima nekoga koji nije oprobao tu jednostavnu ali fantastičnu gastro deliciju koja jako godi našim nepcima.

Sigurno u vašoj blizini negdje u prirodi postoje mjesta gdje je označeno i vidljivo da se tu peku odnosno bolje reći prže kukuruzi pa dok još ima lijepog vremena zaputite se tamo, naravno u laganom i opuštenom društvu i vratite uspomene na možda neke mlađe dane kada je takvo nešto bilo neizostavno na kraju naših ljetnih školskih odmora.

Zapalite vatricu uz maksimalnu kontrolu situacije i postavite mlade klipove kukuruza iznad vatre da ih tek vatrica dohvati i promjeni im boju. Cijeli postupak ne traje dugo pa nećete morati dugo čekati da počnete uživati u ovoj super kukuruznoj poslastici koju bi malo tko mogao odbiti.

Na kraju vašeg posjeta svu ambalažu od sokova ili piva ili bilo čega drugoga pokupite i ponesite sa sobom do prve kante za otpad a vatru izgasite kako ne bi došlo do šumskog požara koji uvijek može izbiti izazvan ljudskim nemarom i nepažnjom. Uživajmo u prirodi ali isto tako čuvajmo prirodu, tako da i oni koji dođu nakon nas mogu također uživati.

www.umonmdvoristu.com  (Ivan Ramić)
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!
 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.