Potražite plodove oskoruše u svojoj blizini i uvjerite se u ugodan okus
  • PLODOVI
  • OSKORUŠE
22. rujna 2019

Nekad davno svako domaćinstvo na selu je imalo stablo oskoruše u svojem dvorištu. Nažalost, danas je ovo drvo prava rijetkost i skoro je zaboravljeno. U vrijeme Austrougarske države vladarica Marija Terezija dala je zapovijed da se uz jabuke i oskoruše obvezno zasade u svakom domaćinstvu zbog gladi kao i zdravije prehrane djece i pučanstva.

Plodovi oskoruše su ukusni i zdravi a dobri su za reguliranje probave. Sušene oskoruše su odlične za kuhanje čaja kao i za mljeveno brašno koje se može dodavati u kruh. Još ih možemo koristiti kao kompot a posebno ih možemo koristiti kao dodatak rakiji. Stablo oskoruše je dosta prilagodljivo i može uspijevati svugdje, najvažnije je da stablo ima dosta svjetlosti a dosta je otporno na vrućinu i hladnoće. Prije u stara vremena od drveta oskoruše koje je dosta žilavo i tvrdo izrađivali su se razni kotači i zupčanici koji su se koristili u vodenim mlinovima.

Potražite plodove oskoruše u svojoj blizini, rujan je mjesec njihovog potpunog sazrijevanja.

Nekoliko fotografija pregledajte klikom na sliku ispod teksta

FOTO: www.umomdvoristu.com
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i prenošenje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram