Od malih nogu mališane vodite u prirodu, nećete pogriješiti
  • DJECA
  • PRIRODA
06. rujna 2020

Živimo u vremenu kad mnoge stvari u svojem životu poredamo pomalo naopako misleći da smo odabrali odličan redoslijed stvari po važnosti,  iako je to često I vrlo moguće pogrešna procjena. No, kad su u pitanju naši najmlađi članovi obitelji onda bi trebali dobro promisliti i pripaziti što je ono što je za njih najvažnije.

Od malih nogu podosta griješimo u samom odnosu  s njima, nenamjerno ali ipak greške skoro uvijek i ponavljamo. Mališane trebamo učiti o prirodi kao izvoru zdravlja i života i pokušati ih usmjeriti na sve ono što je vrlo važno kako bi prirodu koristili na najbolji mogući način koji nama donosi dobrobit a prirodi ne čini nikakvu štetu.

No, nije lako u ovom vremenu takvo nešto i uspjeti realizirati ponajviše jer slijedimo ponašanja drugih oko nas pa tako već u njihovim najmlađim danima i godinama obilazimo trgovačke centre ostavljajući mališane u igraonicama dok mi obavljamo kupovinu ili pijemo kavu u kafiću,  a onda nešto starije upisujemo na razne tečajeve, sportove i slične stvari, odvozeći, dovozeći i misleći da činimo ono što je najbolje za njih i tako djeci prođe cijelo djetinjstvo. 

Slijedom tih događanja, roditelji prepuštaju djecu raznim učiteljima, trenerima koji ih bez sumnje usmjeravaju po predviđenim planovima i programima što svakako samo po sebi ne mora biti loše ali niti zagarantirano dobro. Međutim, vrlo je važno mališane upoznavati s prirodom i pokušati osigurati jedno vrijeme koje bi mogli skupa provesti u prirodi i prirodnom okruženju. To vrijeme bi im moglo donijeti veliku korist, probuditi energiju i zanimanja za mnoge dobre stvari nadahnute prirodom.

A oni koji smatraju da njihovoj djeci nije potrebno kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi sa roditeljima, nek se zapitaju zašto su im djeca uopće bila potrebna ako će biti prepuštena samo učiteljima, nastavnicima, animatorima ili trenerima. Zato pokušajte promjeniti odnose i prioritete kako bi ste odgajali zdrave mališane i ne zaboravite priroda je izvor života.

www.umomdvoristu.com  (Ivan Ramić)
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!
 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.