Nakon pandemije ljudi će se vraćati odmorima u čistoj i lijepoj prirodi
  • ODMORI
  • NATURA
16. travnja 2020

Nakon pandemije koronavirusa trebat će dosta vremena da se svijet vrati u potpunu normalu, no postupno će svakako doći do normalnijih ponašanja  na koja smo navikli u nekim prošlim a ne tako davnim vremenima. Trebat će se priviknuti na puno novih stvari koje dolaze, posebno na nekakvu ljudsku prisnost koju bismo mogli izgubiti bar za neko vrijeme držeći socijalnu distancu koja će po svemu sudeći biti zadnja mjera koja će biti ukinuta.

Slijedom toga u mnogim gospodarskim sektorima slijede promjene i privikavanja na nove okolnosti a prema analizama ekonomskih eksperata za krizna razdoblja turizam bi trebao biti najviše pogođen što je zapravo vidljivo i običnim ljudima koji ne prate analitičare i njihova predviđanja. Vjerojatno će biti u pitanju onaj masovni ili kako ga zovemo globalni turizam gdje se putovalo s kraja na kraj svijeta. Taj vid turizma će se najteže oporaviti zbog straha kojeg je izazvala ova pandemija. Jedan strah je od onih koji bi došli iz dalekih krajeva a drugi je strah onih koji bi otišli u najudaljenije destinacije svijeta, možda tamo gdje je sve i počelo. Bit će nelagodnih situacija i percepcija poimanja prema takvim putovanjima što je vrlo izgledno.

Međutim, staro je pravilo da je svaka kriza nekome možda i prilika za nešto novo. Ne treba se prepustiti nikakvoj depresiji nego treba razmisliti postoje li nekakvi resursi i šanse koje možemo pokušati iskoristiti i aktivirati. Već sad je jasno da će zaživjeti onaj 'bliži' turizam koji će iznjedriti turiste željne čiste i lijepe prirode koja im može ponuditi uživanje, avanturizam i odmor iz snova.

Takav turizam koji će bit okrenut i pokrenut ljudima (turistima) iz regije je nova perspektiva ali i realnost koja dolazi u narednim sezonama i godinama. Poznato je da su sve zemlje u našem okruženju pravi prirodni biseri gdje se ima što pokazati, vidjeti ali svakako i doživjeti trenutke koji će ostati kao uspomena na naše odmore.

 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • PRATITE
  • MAGAZIN
22. rujna 2019

Razne informacije i drugi prilozi biti će sastavni dio svakog novog broja našeg magazina. Čekajte nas svakog ponedjeljka u 8 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama
Facebook i Instagram