Krivolov je zločin protiv divljih životinja koje žive u svojim prirodnim staništima
  • PRIRODA
  • KRIVOLOV
30. kolovoza 2020

Nije rijetkost da iz medija doznamo o problemima koji pogađaju prirodu i njezin živi svijet kao i njezinu ekološku situaciju. Ti problemi negativno utječe na ravnotežu prirode a onda indirektno i na samo zdravlje ljudi, što nije nikako dobro. Priroda je puna dobra i postoje zakonski okviri kako i kad ljudi mogu koristiti takva dobra kojih u prirodi sasvim sigurno dovoljno ima, međutim našom mogućom neozbiljnosti i neodgovornošću mi možemo narušiti taj sklad koji imamo oko nas.

Jedan od incidenata u prirodi može biti i krivolov koji nije tako rijetka pojava u našim područjima. Često nam dolaze informacije o baš takvim prijestupima u prirodi gdje se također zna dogoditi da je poneka životinja ili zvijer ubijena bez ikakvog razloga te je tako ubijena i ostavljena na mjestu 'zločina', što je samo po sebi još veće razočarenje u takve ljude.

Takva nelegalna i kriminalna ponašanja pojedinaca treba prokazati kad je god to moguće, društveno iskritizirati a pravno sankcionirati. 

Sjetimo se samo nekoliko ubojstava i trovanja medvjeda u zadnjih par mjeseci. Životinje su bile u punoj snazi a iza nekih su ostali i mladunci. No, u ovih nekoliko slučajeva možda se ne može reći da pripadaju tipičnom krivolovu ali se svakako mogu tretirati kaznenim djelom uperenim protiv prirode i njezinih živih bića.

Zato moramo svi pokazati malo više odgovornosti u svojem ponašanju i pokazati brigu za naš prirodni okoliš kako bi se što manje događalo ružnih stvari o kojima nije lijepo slušati i čitati u medijima.

www.umomdvoristu.com  (Ivan Ramić)
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.