Evo što nam pravi lagani nered u našim kućnim financijama
  • NOVCI
  • FINANCIJE
06. rujna 2020

Ako bi kroz mjesec dana zapisivali sve ono na što smo potrošili svoj zarađeni novac, vrlo vjerojatno bi došli do saznanja da smo dosta potrošili i na stvari bez kojih smo mogli. Novca nikad dosta ali i naša financijska nedisciplina može učiniti da ga imamo još i manje.

Zato je prevažno mijenjati navike trošenja novca kako bi izbjegli besparicu već na polovici mjeseca. Za takvo nešto potreban je mjesečni plan troškova i jaka volja da se pridržavamo onog što smo odlučili. Bezbroj je primjera gdje možemo vidjeti svu slabost upravljanja kućnim financijama. Ukoliko ste otišli u nabavku u trgovinu bez spiska kojeg bi se totalno pridržavali, vjerojatno ćete potrošiti na kupovinu stvari koje su vam se svidjele a nisu vam baš posebno potrebne. 

Nikad ne treba ići u krajnosti i štedjeti na stvarima koje su nam itekako potrebne za život ali isto tako nikad ne treba izdvojiti novac za stvari koje nam nikako nisu potrebne u trenutku kupovanja. To je onaj pravi problem koji zna napraviti lagani nered u našim kućnim financijama.

Planiranje je kruna svega čime se god bavili, uz jednu poželjnu financijsku disciplinu može nam pomoći da sasvim otklonimo naše financijske poteškoće nastale baš zbog neplanski potrošenog novca.

www.umomdvoristu.com
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.