Evo kako napraviti odličnu domaću tjesteninu
  • GASTRO
  • TJESTENINA
30. kolovoza 2020

U našim trgovinama je doista veliki izbor tjestenine od raznih domaćih ali i stranih proizvođača koji mogu zadovoljiti svačiji ukus i potrebu. Međutim, jeste li ikad poželjeli napraviti pravu domaću tjesteninu napravljenu u vlastitoj kuhinji. To i nije tako teško, tijesto je vrlo jednostavno za pripremiti, naravno potrebno je nabaviti mali ručni stroj ili bolje reći napravu koja će izrezati tjesteninu. U svakoj opremljenijoj trgovini kućanskih potrepština ovakva naprava se može naći u ponudi.

U tijesto ide 5 jaja, jedna žlica soli, brašno je potrebno tvrđe zamijesiti i pustiti pola sata da odstoji. Nakon toga tijesto treba provući kroz valjak naprave dva puta a onda ga sjeći odnosno izvlačiti u tankim nizovima od kojih dobivamo odličnu domaću tjesteninu.

Kad izvučemo tanke niti pustimo sve da se dobro osuši a onda tjesteninu pakujemo u vrećice i odlažemo negdje na suhom mjestu a onda tu tjesteninu koristimo kad želimo napraviti pravu domaću juhu.

www.umomdvoristu.com
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!
 

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.